Even voorstellen

Annet, de stembevrijder

Zingen zit mij in de genen. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie waar veel gezongen werd. Mijn moeder zei altijd: “Jij kon eerder zingen dan lopen”.

Via een kinderkoor en vervolgens een jongerenkoor ging ik klassiek zangles halen en later deed ik nog toelatingsexamen voor het conservatorium in Tilburg. Daar werd ik afgewezen; de deur bleef gesloten om beroepsmatig de zangwereld in te stappen. Ik greep iedere kans aan om mij te ontwikkelen en er gingen vele andere verrassende deuren open: ik zong 10 jaar bij een close harmony groep in Vught, ik zong in een band, werd repetitor bij de musical Tsjechov en richtte daarna zelf close harmony groep “En Bloc” op, speelde de hoofdrol in de musical “De Engel”. Kortom, ik bleef zingen, altijd maar weer met zingen bezig! En toch bleef er een verlangen knagen!

Enkele jaren geleden werd dat verlangen aangewakkerd; tijdens een retraite bij Babette Duns vertelde zij mij: “Jij moet iets met mensen en met je stem, ga het maar eens onderzoeken, er is meer dan dat conservatorium”.

Zo kwam ik terecht op de Academie voor Stembevrijding bij Jan Kortie. Ik voelde meteen: dit is mijn pad, hier voel ik mij thuis, dit is wat mij te doen staat. Ik vond wat ik zocht! Inmiddels ben ik sinds mei 2014 afgestudeerd stembevrijder!

Samen met jou kijken naar jouw pad, jouw ritme en jouw unieke maat. Vrijuit zingen is een wens van velen! We gaan ophouden met “ons best doen”, we ontdekken dat we al muziek zijn. Onze eigen muziek, uniek, zoals er nergens anders op de hele wereld geklonken wordt.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, lichtheid. Ik heb nog nooit zo vaak versteld gestaan van welke prachtige geluiden wij kunnen voortbrengen als wij trouw zijn aan wie wij ten diepste zijn.

Stembevrijding is echt zielsbevrijding!